„Nicholi face exact ceea ce trebuie in aceasta carte irezistibila, scrisa in mod profesionist. In viata acestor doua genii, personalitati unanim recunoscute, se regasesc propriile noastre aspiratii si cautari. N-am putut s-o las din mana.“ — KEN BURNS„O excelenta carte care cuprinde o dezbatere pe marginea unor intrebari esentiale, cum ar fi existenta lui Dumnezeu, dragostea si sensul vietii.“ — Pittsburgh Post-Gazette„Armand Nicholi a tinut peste douazeci de ani un curs la Harvard care compara argumentele filosofice ale celor doi. In Problema numita Dumnezeu, Nicholi prezinta operele si scrisorile lui Lewis si Freud, lasandu-i sa „vorbeasca“ ei insisi despre credinta si necredinta. Amandoi au reflectat asupra problemei durerii si suferintei, asupra naturii dragostei si sexului si asupra sensului ultim al vietii si al mortii—si fiecare a analizat serios alternativa la pozitia lui.
Carte ce a inspirat serialul PBS cu acelasi titlu, Problema numita Dumnezeu nu spune care dintre cei doi—Freud, ateul fervent, sau Lewis, ateul devenit crestin—are dreptate. Mai degraba, cititorii sunt indemnati sa se alature lui Nicholi si studentilor sai si sa decida singuri ce cale sa urmeze.
Problema numita Dumnezeu este o carte stimulatoare, scrisa intr-un mod captivant.“ — Francis Collins, National Public Radio„Desi nu exista nicio dovada ca Freud si Lewis s-au intalnit vreodata, prin volumul acesta scris cu onestitate si care te pune serios pe ganduri, Nicholi ii face pe cititori sa-si doreasca pur si simplu ca acest lucru sa se fi intamplat.“ — The Boston Herald
CuprinsPrologPARTEA I: CE AR TREBUI SA CREDEM?
1. Protagonistii: Viata lui Sigmund Freud si a lui C. S. Lewis 
2. Creatorul: Exista o Inteligenta in spatele universului? 
3. Constiinta: Exista o lege morala universala? 
4. Marea tranzitie: Cum stim care e Realitatea?PARTEA a II-a: CUM AR TREBUI SA TRAIM?
5. Fericirea: Care este sursa supremei noastre desfatari in viata? 
6. Sexul: Singurul nostru scop sa fie cautarea placerii? 
7. Dragostea: Este dragostea sex sublimat? 
8. Durerea: Putem sa rezolvam problema durerii? 
9. Moartea: Este moartea unicul nostru destin?Epilog 
Multumiri 
Despre autor

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Problema numita Dumnezeu - Armand M. Nicholi, Jr.

  • 35.00 RON

  • Fără TVA: 33.33 RON