Argumentele lui Alvin Plantinga in favoarea existentei lui Dumnezeu Exista Dumnezeu? De ce credem in El? Daca intr-adevar este inscrisa in om o tendinta naturala de a crede in Dumnezeu, cum putem distinge care dintre numeroasele abordari religioase este cea corecta? Iata citeva intrebari esentiale la care studiul de fata ofera un raspuns pertinent, pornind de la argumentele unuia dintre cei mai proeminenti filosofi contemporani ai religiei.
Alvin Plantinga este considerat unul din cei mai proeminenti filosofi ai religiei contemporani: revista Time l-a descris drept cel mai important filosof protestant „ortodox” al Americii. Nu intimplator, „ca urmare a contributiilor cruciale in ce priveste tratarea problemelor perene ale filosofiei” si a faptului ca „scrierile sale riguroase au facut din teism o serioasa optiune in filosofia academica”, el a primit prestigiosul premiu Templeton. 
„Intre Dumnezeu si Monstrul Zburator de Spaghete” este un studiu complex realizat de Valentin Teodorescu, care concentreaza si revela argumentele pe care filosoful american le aduce in favoarea existentei lui Dumnezeu, tema care stirneste controverse in spatiul filosofic contemporan. Demersul sau interpretativ, insa, in ciuda controversei tematice, a fost primit cu interes si apreciere de catre audienta. Plantinga insusi a felicitat si a validat studiul, catalogindu-l drept un foarte interesant eseu si o foarte interesanta evaluare a argumentelor mele. 
Complexitatea studiului rezida nu numai din abordarea exegetica a operei filosofice a lui Alvin Plantinga, ci si din perspectiva comparatista cu care este analizata, confruntand-o atat cu teorii filosofice si stiintifice care s-au aplecat asupra subiectului si au creat tendinte de-a lungul timpului, cit si cu cele religioase, oprindu-se cu precadere asupra teologiei reformate continentale, care critica viziunea teologiei naturale al carui adept este Plantinga.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Intre Dumnezeu si monstrul zburator de spaghete - Valentin Teodorescu

  • 33.00 RON

  • Fără TVA: 31.43 RON