Misiunea bisericii ortodoxe ruse printre aleuti


Multi crestini din Biserica Occidentala au considerat ca Biserica Ortodoxa Rusa a fost o biserica neimplicata in activitati misionare. Autorul analizeaza activitatea misionara a Bisericii Ortodoxe Ruse prin prisma eforturilor misionare din Rusia, care au constituit contextul pentru misiunile in randul aleutilor din Alaska. Sunt studiati factorii istorici si teologici care au pus bazele misiunii din Kodiak. Cultura unica a aleutilor, cu respectarea echilibrului dintre lucrurile naturale si cele supranaturale, a fost cucerita de tehnologia superioara a rusilor.
Studiul prezentat in aceasta carte le va fi de folos atat misionarilor contemporani, in special celor care il marturisesc pe Cristos in culturile animiste, cat si misionarilor implicati in alte slujiri institutionale.
Cuprins
Rezumat
Multumiri
Sectiunea I: Oamenii
Capitolul 1 - Teritoriul
Capitolul 2 - Aleutii
Capitolul 3 - Imperiul rus
Capitolul 4 - Administratia americana
Capitolul 5 - Razboiul
Capitolul 6 - Prezentul
Capitolul 7 - Punerea in practica a misiunii
Sectiunea II : Biserica
Capitolul 1 - Istoria ortodoxiei ruse
Capitolul 2 - Istoria activitatilor misionare
Capitolul 3 - Teologia misiunii
Capitolul 4 - Inchinarea si modul de viata
Capitorlul 5 - Sacramentele si slujba
Capitolul 6 - Biserica si statul
Capitolul 7 - Misiune aplicata
Sectiunea III: Formarea liderilor
Capitolul 1 - Pregatirea misionarilor
Capitolul 2 - Conducatori misionari
Capitolul 3 - Formarea liderilor indigeni
Capitolul 5 - Misiune aplicata
Concluzii
Anexa A
Anexa B
Anexa C
Anexa D
Anexa E
Anexa F
Anexa G
Bibliografie
Glosar

DESPRE AUTOR: Dr. Paul Edward Barkey s-a nascut la data de 29 martie 1946. A crescut in Colorado unde tatal sau a fost pastor al comunitatilor rurale. In 1964 a absolvit Liceul Forth Collins din Fort Collins, Colorado. In 1968 a absolvit Facultatea de Zootehnie si a fost numit sergent major in Armata Statelor Unite. La data de 19 iulie 1968 s-a casatorit cu Janet Ann Bryant.

Paul a absolvit Seminarul Teologic Baptist din Denver in 1972 cu un master in Divinity in Missions. In timpul seminarului a pastorit Biserica baptista din Clough Valley, St. Francis, Kansas si Biserica presbiteriana din St. Marks, KIiova and Elizabeth, Colorado. In annul 1986 a absolvit studiile de masterat in Teologia Misiunii din cadrul Seminarului Teologic Fuller.

In 1973 s-a inrolat in serviciul activ al Armatei Statelor Unite in calitate de capelan. A fost detasat in diferite locatii, atat in Statele Unite ale Americii cat si in strainatate. In prezent este instructor si capelan la Centrul si Scoala Speciala pentru Razboi John F. Kennedy din Fort Bragg, Carolina de Nord.

Paul si Janet au un baiat de saisprezece ani, Aaron. Este un tanar foarte special pe care Dumnezeu il foloseste in lucrare, impreuna cu parintii sai, si pentru a fi o marturie despre puterea lui Dumnezeu in lupta impotriva dizabilitatilor fizice.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Misiunea bisericii ortodoxe ruse printre aleuti - James L. Goforth Jr

  • 30.00 RON

  • Fără TVA: 28.57 RON