AM UN VIS... CA INTR-O ZI ISUS HRISTOS VA FI IARASI CAPUL BISERICII SALE. SI NU IN RETORICA PIOASA, CI IN REALITATE.

AM UN VIS... CA INTR-O ZI BISERICA LUI ISUS HRISTOS VA RASPUNDE CHEMARII PE CARE I-A FACUT-O DUMNEZEU SI VA INCEPE SA TRAIASCA IN ACORD CU IDENTITATEA SA REALA, ACEEA DE LOGODNICA A IMPARATULUI IMPARATILOR, RASPUNZAND ASTFEL PASIUNII MISTUITOARE A LUI DUMNEZEU.

AM UN VIS... CA GRUPURI DE CRESTINI DE PRETUTINDENI VOR INCEPE SA INTRUPEZE REALITATEA NOULUI TESTAMENT: ANUME CA BISERICA ESTE UN ORGANISM VIU SI NU O ORGANIZATIE CU O STRUCTURA INSTITUTIONALA.

AM UN VIS... CA INTR-O ZI ISUS HRISTOS VA FI IARASI CAPUL BISERICII SALE. SI NU IN RETORICA PIOASA, CI IN REALITATE.

\"In \'Reimaginarea bisericii\', Frank Viola se depaseste pe sine, expunand cu maiestrie o teologie limpede si atotcuprinzatoare a bisericii ca organism, nu ca organizatie.\""

-- Leonard Sweet, autor al cartilor SoulTsunami, 11 si So Beautiful, www.sermons.com

REDESCOPERA PLANUL LUI HRISTOS PENTRU BISERICA SA.

In fiecare an un milion de crestini parasesc biserica traditionala. De ce? In cartea aceasta, Frank Viola identifica, in numele acestor crestini, tot ceea ce acestia observa ca lipseste din experienta lor in biserica institutionala.
In opinia autorului, multe biserici s-au abatut de la intentia initiala a lui Dumnezeu cu privire la biserica. El insusi lider recunoscut in miscarea bisericilor in case, Frank se afla in prima linie a unei revolutii ce cuprinde intregul trup al lui Hristos. O schimbare ce vizeaza starea actuala a bisericii, redefinind insasi esenta acesteia. O miscare inspirata de proiectul divin pentru o comunitate autentica. Un altfel de concept, care-si are originile in istoria bisericii primare si in Dumnezeu Insusi. Insoteste-l pe Frank in aceasta continuare constructiva a cartii \""Crestinism pagan?\"" ca sa afli care a fost intentia initiala a lui Dumnezeu cu privire la biserica, anume ca trupul lui Hristos sa fie un organism viu. O biserica libera de conventionalisme, traind in intimitate spirituala si neingradita de patru pereti.

Frank Viola este o voce influenta in miscarea contemporana a bisericilor in case. De douazeci de ani, el ia parte la intruniri ale bisericilor organice in case de pe intreg cuprinsul Statelor Unite. Frank a scris cateva carti revolutionare despre restaurarea radicala a bisericii, printre care si \""Crestinism pagan?\"" pe care o semneaza impreuna cu George Barna. El este un expert recunoscut pe plan national in tendintele emergente ale bisericii si este angajat activ in plantarea de biserici de tip noutestamental. Frank si familia sa locuiesc in Gainesville, Florida.

www.FrankViola.com

Ce spun cititorii despre REIMAGINAREA BISERICII

\""Pentru biserica, dezacordul este un dar. Ceea ce ne cheama mereu inapoi la identitatea noastra de popor special al lui Dumnezeu este cuvantul profetic. Fie ca mesajul lui Viola sa ne mobilizeze spre a deveni schimbarea pe care vrem s-o vedem in biserica... si sa nu ne multumim cu nimic mai putin decat sa vedem implinit visul pe care Il are Dumnezeu cu privire la biserica Sa.\""

-- Shane Claiborne, scriitor, activist si pacatos rascumparat (thesimpleway.org)

\""Aceasta carte contine o critica riguroasa si coerenta a formelor prevalente de biserica. Totusi, in \'Reimaginarea bisericii\', Frank Viola prezinta si o viziune pozitiva a ceea ce ar putea deveni biserica, daca ne-am reintoarce la forme mai organice, mai putin institutionalizate de biserica. Viziunea profetica asupra bisericii secolului al douazeci si unulea prezentata in aceasta carte este una deschisa, fara oprelisti.\""

-- Allan Hirsch, autor al \""The Forgotten Ways\"" si \""The Shaping of Things to Come\""

\""Frank nu numai ca ofera interpretari noi unor concepte bine cunoscute, ci ne indeamna constant sa ne intoarcem la lucrurile de capatai si sa ne concentram asupra lui Hristos. Multumim, Frank! Aceasta carte este practica, aratandu-ne chipul bisericii atunci cand aceasta este focalizata pe Isus.\""

-- Tony Dale, scriitor, editor al revistei House2House si fondator al The Karis Group

\""\'Reimaginarea bisericii\' reprezinta un valoros adaos la resursele existente deja pe subiectul bisericii organice. Scrisa din perspectiva practicantului cu vechime care este Frank, cartea prezinta aceste concepte cu obisnuita claritate si inspiratie care il caracterizeaza pe autor, acoperind multe din aspectele practice ale formarii unei biserici. Recomand aceasta carte tuturor celor interesati de biserica organica.\""

-- Felicity Dale, autoare a \""An Army of Ordinary People\"" si \""Getting Started: A Practical Guide to House Church Plantings\""

\""Cu certitudine, \'Reimaginare bisericii\' ii va deranja pe cei ce se simt confortabil si in acelasi timp ii va linisti pe cei ce se simt incomod. Frank Viola risipeste ceata punand degetul pe problema bisericismului facut de om si oferind o viziune strategica, practica si solid biblica pentru o expresie noutestamentala, plina de putere a trupului lui Hristos.\""

-- Rad Zedro, PhD, autor al \""The Global House Church Movement\"" si editor la Nexus: The World House Church Movement Reader

\""\'Reimaginarea bisericii\' este o descriere usor de citit (si de trait!) a vietii bisericii organice din secolul al douazeci si unulea, dar cu radacinile in Noul Testament. Evitand atat buruienile fundamentalismului de lemn cat si contextualizarea excesiva, fara discernamant, Frank Viola creioneaza un portret atractiv si cuceritor al poporului Evangheliei locuit de Duhul Sfant, cu Dumnezeu in Hristos drept centru si sursa de putere. Frank ne ajuta sa invatam din geniul unic al lui Isus si al primilor Sai urmasi sa plantam seminte pentru o viata laolalta autentica, profunda.\""

-- Mike Morrell, absolvent de studii emergente, MA in proiectii strategice, Forsight, Regent University (zoecarnate.com)

\""Ce s-ar intampla daca, intr-o conversatie obisnuita, cuvantul biserica ne-ar duce cu gandul o stare de bucurie, la o manifestare neingradita, la o comunitate in care Dumnezeu Isi face voia, in loc sa ne faca sa ne gandim la banci, parcari si predicatori? Ce s-ar intampla daca membrii de biserica n-ar avea habar ce este \'rugaciunea pacatosului\', sau \'zeciuiala\', ci ar fi in schimb pocaiti plini de bucurie, generosi fara ezitare si condusi de o iubire innascuta? Ce s-ar intampla daca biserica n-ar mai fi un loc in care sa inveti religie, ci dovada cea mai puternica, tangibila a existentei lui Dumnezeu? In \'Reimaginarea bisericii\', Frank Viola indrazneste sa viseze in felul acesta, oferind in acelasi timp cele mai bune argumente rationale pentru care biserica ar putea deveni astfel.\""

-- Charles J. Wilhelm, autor al \""Biblical Dyslexia: Overcoming the Barriers to Understanding Scripture\""

\""Pentru cei care nu sunteti oripilati de ideea ca biserica trebuie sa se schimbe, \'Reimaginarea bisericii\' prezinta o perspectiva cu totul oportuna si foarte necesara, oferind o viziune biblica solida pentru trupul lui Hristos. Folosind intreaga extensiune a vietii bisericesti din Noul Testament, Frank Viola expune valorile si principiile esentiale care trebuie sa formeze fundamentul vietii laolalta ca trup al lui Hristos. Cartea prezinta o viziune deosebit de incurajatoare a ceea ce poate si ar trebui sa fie biserica.\""

-- Grace, pe blogul ei -- Kingdomgrace.wordpress.com

\""De prea multa vreme, trupul lui Hristos este sufocat de traditii omenesti. \'Reimaginarea bisericii\' marcheaza un parcurs nou pentru comunitatile de credinciosi care, astfel, recupereaza autenticitatea lui Hristos si asculta cu seriozitate ce le spune vocea Marelui Pastor.\""

-- Jon Zens, editor al Searching Together si autor al \""A Church Building Every 1/2 Mile: What Makes American Christianity Tick?\""

\""Daca \'Crestinism pagan?\' expune realitatea ca mare parte din practicile noastre curente din biserica au prea putina baza in Biblie, \'Reimaginarea bisericii\' face urmatorul pas, aratandu-ne cum ar trebui sa fie adevarata viata bisericeasca biblica. Luand ca punct de reper viata Sfintei Treimi, Viola prezinta o imagine uimitoare a vietii bisericii organice.\""

-- John White, facilitator de comunicare la LK10: A Community of Practice for Church Planters

\""Daca intr-adevar ne aflam la punctul de inflexiune al urmatoarei reforme majore a bisericii, asa cum opineaza multi, atunci Frank Viola este una din vocile semnificative carora toti ar trebui sa-i dam atentie. Inima sincera a lui Frank si talentul lui scriitoricesc au dat nastere inca o data unei carti ce se adreseaza celor ce doresc sa privesca onest la biserica de azi. \'Reimaginarea bisericii\' ne cheama, intai de toate, sa ne aducem aminte de biserica al carei proiect original se afla in Scriptura.\""

-- Lance Ford, cofondator al Shapevine.com

\""Fie ca sunteti sau nu de acord cu tot ce scrie Frank Viola in aceasta carte, sunt sigur ca mesajul ei va va provoca sa reganditi felul in care \'se face\' biserica in ziua de azi. Va va face sa reconsiderati motivul pentru care faceti multe din lucrurile pe care le faceti si felul in care le faceti. Daca credeti, ca si mine, ca traim una din cele mai mari schimbari pe care a cunoscut-o crestinismul, atunci aceasta carte este o resursa valoroasa ce va va ajuta sa puneti intrebarile corecte in acest parcurs.\""

-- Tony Fitzgerald, lider apostolic de echipa si lector international

CUPRINS

Prefata
Introducere: Spre un nou fel de biserica

Partea intai: Comunitate si intruniri
1: Reimaginarea bisericii ca organism
2: Reimaginarea intrunirii de biserica
3: Reimaginarea Cinei Domnului
4: Reimaginarea locului de adunare
5: Reimaginarea familiei lui Dumnezeu
6: Reimaginarea unitatii bisericii
7: Practica bisericii si planul vesnic al lui Dumnezeu

Partea a doua: Conducere si responsabilitate
8: Reimaginarea conducerii
9: Reimaginarea supravegherii
10: Reimaginarea luarii deciziilor
11: Reimaginarea acoperirii spirituale
12: Reimaginarea autoritatii si a supunerii
13: Reimaginarea acoperirii denominationale
14: Reimaginarea traditiei apostolice
15: Incotro mergem de-aici?

Anexa: Obiectii si raspunsuri referitoare la conducere

Bibliografie
Note"

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Reimaginarea bisericii. In urmarirea visului crestinismului organic - Frank Viola

  • Autor: Frank Viola
  • Categorii: Biserica 
  • Cod produs: C1486
  • Lungime: 20.00cm
  • Lăţime: 14.00cm
  • Nr. pagini: 278.00
  • Disponibilitate: În stoc
  • 32.00 RON

  • Fără TVA: 30.48 RON