Comunitatea buna si frumoasa include alt element necesar, dar de multe ori neglijat, al formarii spirituale: comunitatea. Multi crestini vor sa se dezvolte spiritual, dar pe cont propriu, fara a ajuta si a fi ajutati. Viata atat de buna, cu un Dumnezeu atat de bun nu poate fi traita pe deplin fara o comunitate la fel de buna. Acest element lipseste de multe ori din practica bisericilor noastre, pentru ca este mai comod sa traiesti de unul singur, cu interactiuni putine sau chiar minime cu ceilalti calatori de pe drumul formarii spirituale. 

Autorul ne cere sa iesim din izolare si sa cautam intentionat interactiunea cu ceilalti ucenici, pentru a forma comunitatea demna de Cristos. Aceasta comunitate trebuie sa fie deosebita, iubitoare, generoasa, care sa incurajeze sau sa promoveze reconcilierea. Exercitiile spirituale au menirea sa ne transforme in „comunitari“: rugaciunea pentru succesul competitorilor, acte de slujire secreta sau marturisirea credintei.

     James Bryan Smith ne ajuta in a treia carte a Trilogiei Ucenicului sa invatam cum sa traim in relatii bune unii cu altii ca ucenici ai lui Isus. „Ucenicii lui Isus, spune el, nu sunt oameni angajati cu jumatate de norma sa practice fapte bune. Ei traiesc in contact permanent cu imparatia lui Dumnezeu si sunt oameni in care locuieste permanent Cristos.“
   

     Cu toate acestea, de multe ori ne-am inteles gresit menirea, avand tendinta de a accentua fie credinta personala, fie dreptatea sociala, una in detrimentul celeilalte. James Smith ne arata prin aceasta carte cum putem practica formarea spirituala concomitent cu angajarea comunitara si apoi ne prezinta practici spirituale care imprima adanc in sufletele noastre naratiunile adevarate despre Dumnezeu si despre lume. 

Conceptiile si smerenia cu care le prezinta ca un calator alaturi de noi toti pe drumul formarii spirituale ne vor ajuta sa traim intr-un mod autentic ca o comunitate de urmasi ai lui Cristos, sa permitem luminii Duhului sa straluceasca in toate relatiile noastre.

Este mai mult decat o simpla carte...

 La sfarsitul fiecarui capitol vei gasi exercitii de pregatire a sufletului. Angajarea in aceste activitati spirituale vor consolida mesajul biblic in mintea si inima ta. Deoarece modul cel mai bun de a face o transformare durabila si completa este sa parcurgi acest material impreuna cu un grup, s-au inclus si intrebari pentru stimularea discutiilor la intalnirile grupului.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Comunitatea buna si frumoasa.Calauzit de Duhul raspandind har manifestand dragoste.Trilogia ucenicului-3

  • 25.00 RON

  • Fără TVA: 25.00 RON