Protestantii din Franta au fost cunoscuti sub numele de hughenoti. Inca de la prima biserica protestanta (14 membri si pastorul au fost arsi de vii in aceeasi zi in 1546), hughenotii au fost puternic persecutati de catolici. Momentul cel mai cunoscut al acestei persecutii ramane "noaptea Sfantului Bartolomeu" cand au fost asasinati mii de hughenoti, in frunte cu amiralul Coligny. In 1598 a fost emis Edictul de la Nantes, care dadea libertate intrunirilor publice ale hughenotilor, dar acest Edict a fost revocat in 1685, cand persecutia a fost reluata in forta.
Autorul englez al cartii de fata, care a trait in secolul al XIX-lea, prezinta o parte din suferintele indurate de hughenoti in prima jumatate a secolului al XVIII-lea, culminand cu executarea mai multor pastori (Mathieu Majal-Desubas [1746], Francois Benezet, etc).
Lectura cartii de fata este menita sa incurajeze multi tineri sa mearga cu hotarare pe drumul credintei, desi imprejurarile actuale difera mult de cele in care au trait eroii cartii sale.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

In desert - D. Alcock

  • 9.00 RON

  • Fără TVA: 8.57 RON