Ce este abuzul sexual? Se pare ca multi oameni functioneaza dupa principiul ca orice li s-a intamplat lor nu este abuz, dar daca s-ar fi intamplat altcuiva sau ar fi fost ceva mai grav, atunci ar fi fost abuziv.
Abuzul sexual este orice contact sau interactiune (vizuala, verbala sau psihologica) intre un copil/adolescent si un adult, in care copilul/adolescentul este folosit pentru stimularea sexuala a abuzatorului sau a oricarei alte persoane. Ori de cate ori un parinte sau cineva care ingrijeste de un copil il foloseste pentru a-si implini dorinte sexuale fatise sau nazuinte mai subtile legate de identitatea sexuala a adultului, in sufletul copilului se dezlantuie o dinamica abuziva. Persoana abuzata sexual neaga adesea abuzul, il interpreteaza gresit sau cel putin ii minimalizeaza pagubele. Dusmanul scapa, nerecunoscut sau gresit inteles, si victima nu poate duce lupta. Odata ce razboiul este evitat, ceva trebuie sa se intample cu inima ranita care striga dupa alinare di speranta. Strigatul trebuie auzit sau inabusit.
Un studiu recent a revelat ca 38% dintre femeile intervievate au fost abuzate sexual pana la varsta de 18 ani de catre un adult sau membru al familiei. Poate crezi ca nu cunosti nicio persoana care a fost abuzata sexual, mai ales daca majoritatea cunoscutilor sau prietenilor tai sunt crestini practicanti. Dar statisticile indica altceva. Abuzul sexual nu respecta granitele religioase sau sociale.
"O inima ranita" abordeaza foarte personal, dar si profund, aceasta forma de abuz, ale carei efecte sunt cele mai vatamatoare pentru suflet. Ea este personala, pentru ca te poate afecta pe tine, partenerul tau de viata, pe o prietena intima sau pe o vecina ori pe o cunostinta apropiata de la biserica. Si este specifica, deoarece nu se margineste la o discutie cu caracter general, nici la solutiile pe care le-ai putea gasi in alte carti. Cartea dr. Allender patrunde adanc in inima ranita a cuiva apropiat tie, dezvaluind jalea nestiuta a unui suflet vatamat de abuzul sexual - dar, totodata, te ancoreaza in nadejdea ingropata adanc in el de catre Cel al carui chip luminos il purtam cu totii.

Dan B. Allender - M. Div. la Westminister Theological Seminary; doctorat in psihologia consilierii la Universitatea de Stat din Michigan.
A predat consiliere biblica la Grace Theological Seminary (1983-1989) si in programul de masterat pentru consiliere biblica al Universitatii Crestine din Colorado, Denver. In prezent este presedintele Mars Hill Graduate School din Seattle, Washington si profesor de consiliere. Dintre cartile publicate amintim: "Calea spre vindecare", "Si copiii cresc parinti". Impreuna cu prof. Longman Tremper a mai scris: "Strigatul sufletului", "Aliati intimi", "O dragoste indrazneata" si "Un tel indraznet".

CUPRINS

Cuvant inainte
Prolog - In cautarea unui leac
Prefata la editia revizuita - O problema de memorie

PARTEA I - DINAMICA ABUZULUI
Capitolul 1. Realitatea razboiului: pregatirea pentru lupta
Capitolul 2. Dusmanul: pacatul si rusinea
Capitolul 3. Deflectorul: coliziunea cu dispretul
Capitolul 4. Campul de lupta: strategii de abuz

PARTEA II - VATAMAREA PRODUSA DE ABUZ
Capitolul 5. Neputinta
Capitolul 6. Tradarea
Capitolul 7. Ambivalenta
Capitolul 8. Simptome secundare
Capitolul 9. Stilul de relationare

PARTEA III - CONDITIILE NECESARE CRESTERII
Capitolul 10. Calea nebanuita spre bucurie
Capitolul 11. Sinceritatea
Capitolul 12. Pocainta
Capitolul 13. O dragoste indrazneata

Epilog - Cuvant pentru intelepti
Note
Bibliografie

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

O inima ranita. Speranta pentru adultii victime ale abuzului sexual in copilarie - Dan Allender

  • 36.00 RON

  • Fără TVA: 34.29 RON