Personajele principale ale acestui roman sunt printesa Irene si baiatul‑miner Curdie, calauziti discret de o misterioasa si inteleapta stra-strabunica.
Printesa Irene e fetita pe care orice parinte cu scaun la cap si-ar dori s-o aiba. Inteleapta, ferma, cinstita, manierata, se comporta aproape intotdeauna ca o adevarata printesa, dupa cum tine sa repete mereu autorul. Mai putin framantata decat Curdie, are si ea parte de suferinta, nu e o rasfatata a familiei, nici a sortii.
Curdie nu e doar un personaj care traieste o aventura miraculoasa, ca in orice alta poveste, ci e un baiat care si traieste aventura spirituala ce se petrece in lumea basmului, dar e valabila dincolo de ea. E un flacau bun de pus pe rana: harnic, saritor, curajos, ager, cumpatat, onest, perseverent. Lista calitatilor sale se completeaza pe masura desfasurarii evenimentelor. E un exemplu demn de admirat si de promovat, cum se spune astazi.
Tata a 11 copii, autor si pastor, scotianul George MacDonald (1824–1905) este unul dintre parintii genului fantasy, in care au excelat mai tarziu C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, Madeleine L'Engle si multi altii. A scris carti pentru copii, romane, poezie, lucrari de teologie, eseuri si critica literara. A fost un orator apreciat, un povestitor talentat, un crestin autentic si mereu atent la semenii sai mai nevoiasi.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Printesa si goblinii - George MacDonald

  • 18.00 RON

  • Fără TVA: 17.14 RON