Redirecționează 3.5% din impozitul tău către RVE

Filosofie

Filosofie

Arhitectonica moralității - Emilian Mihailov

..

40,00 RON Fără TVA: 38,10 RON

Cercetare asupra intelectului omenesc - David Hume

CUPRINS Cuvînt înainte la ediţia a II-a Personalitatea şi filosofia lui David Hume (Studiu introductiv) Viaţa, omul, opera şi posteritatea ei Filosofia teoretică. Raportul dintre tratat şi..

32,00 RON Fără TVA: 30,48 RON

Cine sunt eu? Autenticitatea și limitele sale morale - Daniel Nica

Cine sunt eu? explorează condiția paradoxală a omului modern, această fiinţă care, rămânând mereu aceeaşi, se poate înstrăina de sine şi care, având parte de cele mai râvnite bunuri, îşi poate ra..

41,00 RON Fără TVA: 39,05 RON

Corectitudinea politică: o ideologie neomarxistă. Marxismul cultural - noua utopie - Andrei Dîrlău, Irina Bazon

In ultimii 40 ani America a fost cucerita de o ideologie: corectitudinea politica. Unii o considera o gluma. Nu e. E mortal de serioasa. Ea vrea sa altereze regulile, sa schimbe  comportament..

25,00 RON Fără TVA: 23,81 RON

Despre limita - Gabriel Liiceanu

Această carte despre limită este o apologie a vagului. Lucruri vagi, poate cele mai vagi, sunt omul, Dumnezeu, libertatea. Vagul este opusul precisului. Vagul este ceea ce rămâne după traversarea un..

30,00 RON Fără TVA: 28,57 RON

Despre minciuna - Gabriel Liiceanu

"Mi-am propus sa va vorbesc despre minciuna, ceea ce inseamna despre un lucru pur omenesc: numai omul poate minti, pentru ca numai omul are parte de un 'lucru' care poate sa exprime si car..

23,00 RON Fără TVA: 21,90 RON

Despre ura - Gabriel Liiceanu

„Asa cum despre moarte nu se poate vorbi in mod fecund decat din punctul de vedere al vietii, nu am vorbit aici despre ura decat dintr-un interes plin de afectiune pentru lumea in care traiesc. Soar..

25,90 RON Fără TVA: 24,67 RON

Dumnezeu, om, animal, mașină: Tehnologie, metaforă și căutarea sensului - Meghan O'Gieblyn

Într-un secol paradoxal, înspãimântat și totodată fascinat de inteligența artificială, omului contemporan îi revine o datorie grea. El trebuie să reflecteze asupra destinului civilizației în lumina – ..

45,00 RON Fără TVA: 42,86 RON

Eseuri antiromantice - Irving Babbitt

..

35,00 RON Fără TVA: 33,33 RON

Fabule - Biblioteca de literatură idiș - Eliezer Steinbarg

Volumul debutează cu puținele fabule care aveau în centru Omul, ca guvernator al unui univers în care animalele, obiectele sau elementele naturii I se subordonau pentru ca, treptat , în marea majo..

32,00 RON Fără TVA: 30,48 RON

Filosofia Americana

..

39,00 RON Fără TVA: 37,14 RON

Foloasele pesimismului și pericolul falsei speranțe - Roger-Scruton

Marile tragedii istorice care au marcat lumea noastră și care amenință și azi buna așezare a civilizației sunt, în mare parte, consecința optimismului netemperat, lipsit de scrupule. Fascinația ..

37,00 RON Fără TVA: 35,24 RON

Franz Rosenzweig: Cântul Revelației - Salomon Malka

Cartea este structurată pornind de la două texte, ambele semnificative pentru iudaism: textul biblic al Cântării Cântărilor și lucrarea lui Franz Rosenweig, "Steaua Mântuiri"'. Motivația aducerii ..

30,00 RON Fără TVA: 28,57 RON

In locul sinelui. Abordarea Sfantului Augustin - Jean-Luc Marion

..

55,00 RON Fără TVA: 52,38 RON

Înfrângerea gândirii - Alain Finkielkraut

Viaţa întru gândire cedează pe nesimţite locul înfruntării tribale şi derizorii dintre fanatic şi strigoi.Subiect la ordinea zilei, criza culturii contemporane se află azi pe toate buzele. Autori ..

26,00 RON Fără TVA: 24,76 RON

Afişare 1 - 15 din 20 (2 pagini)